tisdag 26 februari 2008

Lilla hjärtat

De måste ha gillat gult, de som bodde här innan oss... För på övervåningen är inte mindre än TRE rum gulmålade när vi flyttar in. Till skillnad från allrummet/hallen som nästan var åt det oreanga hållet, har de två sovrummen en mildare gul färg.
Sovrum 1:
Här inne huserar familjens dotter som vid nästa födelsedag faktiskt blir tonåring. Högt upp på önskelistan står att få ommålat och omtapetserat. Möblerna är nästan alla nyinköpta och anpassade till övergången från att vara barn till tonåring (hjälp vad skrämmande det kändes att skriva att hon ska bli tonåring...för mig kommer hon ju alltid vara lilla hjärtat...)
~~~~~~~~~~
Hjärtan ja, de finns i alla former i rummet.
Du hittar dem på påslakan,
på speglar och krokar,
det finns ljuslyktor med hjärtan,
små glashjärtan som dekoration,
ja, tom sängen har hjärtan....



Från början tänkte vi måla hela rummet men nu har jag svängt om. Tycker att det vore roligt att tapetsera väggen bakom bokhyllan och den vägg där skrivbordet nu står med någon vacker tapet, och sedan måla resterande väggar!















Skrivbordet är den enda möbel som åker ut! Istället vill vi ställa dit en möbel som klarar att svälja pysselförvaring,pennor och papper och som dessutom går att använda som sminkbord. Kanske en sekretär eller en spegelbyrå?? (dottern blev helt såld när jag kom hemsläpandes med mitt senaste fynd...)



Så nu kära blogg-vänner är min fråga...


Har ni några förslag på en vacker, mönstrad tapet som passar in med möblemanget?
(Glöm inte att tänka tonåring bara...)
Det är ju inte helt fel med en tapet där man fortfarande kan ha rött som accentfärg.
Än har inte dottern tröttnat på sina hjärtmönstrade påslakanset...

Tacksam för tips!
Kram Annica

6 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för rara ord om vår lilla stuga!!Vilken vacker säng hon har!! Men gult är härligt...hade med det i 2 rum förr...de är en trivsam o behaglig färg..ja menar finns ju många betydligt värre!!!

Ja, tapet....finns ju hur mö vackert som helst, Åk till färghandlarn o ta med dig bild på rummet.Men kanke nåttgrått med medaljonger....eller vit ..eller rött....svårt. Vita väggar o så en röd/ el grå mönstrad fondvägg.
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥

Anonym sa...

Hej vännen! skulle va lite häftigt med en röd fondvägg med nått stuktur mönster på (de andra väggarna vita...)
Kram på dig/ Thessan

Stina sa...

Mycket hjärtan! Det gillar jag.:-) Kram

Maria sa...

Ett riktigt tjej rum, ser att det är mer än jag som är galen i hjärtan!!!
Tusen tack för boktipet, har inte läst henne men skall kolla på bokrean idag vad jag kan finna. När det gäller tapeter så finns det så mångs snygga för tillfället. Ta en titt på närmaste Flugger färg butik, de har så fina tapeter!

Malin - I min trädgård sa...

Oj vad svårt! Jg tänker ju såklart vitt. Jag älskar våra medaljongtapeter från Boråstapeter "Ornament". Passar ju såklart till rött också. Och den fina sängen. Hoppas vi får se resultatet när det väl är klart!

Ha det gott!

IKT i min vardag sa...

Hejsan!

Vilken härlig säng hon har! Älskade gult när jag var tonåring...det gör jag inte längre...Vi har en gul soffa som jag bara vill ha väck!
Tapeter hmmmmm...jag tycker ju väldigt mycket om Sandbergs...

Kram Linda