söndag 24 februari 2008

En chock i rosa...

Ett sovrum ska vara lugnt och vilsamt säger de som förstår sig på... Den tanken hade man inte anammat i det hus vi flyttade in. I det som skulle bli vårt sovrum var två av väggarna neutralt vita medan de andra väggarna var chockrosa...Detta kombinerat med öppen spis i tegel med terracottafärgat klinker nedanför... Herregud var min första tanke...Att måla om här måste bli det första jag gör så fort vi flyttar in! Men det var som sagt innan jag visste vilka problem vi skulle få med bottenvåningen!




Nu har vi dock påbörjat arbetet lite smått. För någon månad sedan roade jag mig med att slita bort de teracottafärgade klinkerplattorna nedanför spisen. Sedan satte vi dit nya plattor som bättre ska passa in i rummet när det är färdigrenoverat. Jag är ju lite av en romantiker i min inredningsstil. Och vilket rum passar då bättre med lite romantisk touch än ett sovrum. Ett måste för mig är att få bort de knallrosa väggarna! Och spisen ska så småningom bli vit.


Spjälsängen används inte så flitigt använd men är söt att se på. Den fyndade jag på "antiken" i backen. (Skulle vilja bädda den lite mer romantiskt men yngste sonen ska prompt ha påslakanset med katten Gustav eller Cars... fast han inte sover där...) Den söta hyllan inhandlades på Indiska.


Till väggen ovanför sängen har jag hittat en tapet som jag går och suktar efter. Den var inte jättebillig så det är tur att jag bara behöver en rulle! Träpanelen ska målas med ljust grå vattenbaserad färg.


Vita, tunna gardiner från IKEA kombineras med matchande lampa och matta.


Byrån har jag fått av makens farmor när hon var i livet. Den hade hennes föräldrar fått som bröllopsgåva. Gungstolen är en present från en kompis. På byrån ses några av barnens doppresenter som jag än så länge inte vet var jag ska ställa...

Nu har ni fått en liten titt även i detta rum. Jag lägger upp nya bilder så småningom, när vi kommit igång med målning och tapetsering...

Ha en skön söndag! Kram Annica

5 kommentarer:

Malin - I min trädgård sa...

Gahhh! Vilken chock! Ja det blir nog snyggt när det är omgjort. ska bli kul att se.

Ha en skön söndag!

Maria sa...

Ni har att göra ser jag!!! Men det är bara kul. Ang trappan, gör som jag måla den själv så krävs ingen övertalning. Dessutom är det super enkelt, men lite fysiskt krävande då arbetsställningen inte är den optimala!

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Kul att du kikade in! Tack för kommentaren.
Åhh..den byrån som du har är såå fin, en sådan skulle jag vilja ha.
Ha en fortsatt bra dag!
Helene

IKT i min vardag sa...

Ohhhhh hjälp! Kan ni sova något i den färgchocken? Men rummet har ju hur stor potential som helst! Massor av träpanel att måla vitt...:-)

Kram Linda

Maria sa...

Hej igen!
Visst är det härligt när man fyndar. Beslagen fanns inte i svart, däremot i guld. Du kan ju alltid spray måla dem!