söndag 3 augusti 2008

Regntunga moln

Ja det var vad gårdagen hade att bjuda på.
Till en början var det bara molnigt så vi passade på att ta med oss våra gäster (som kom på förmiddagen) till Virlången, dvs den badsjö vi hittat till dagen innan, för ett dopp.
Badplatsen låg helt öde förutom lite kvarglömda kläder och leksaker.
Vi hade badplats, brygga och flytbrygga helt för oss själva.
Härligt!
Det är man ju inte bortskämd med om man inte tar extremt sena kvällsdopp!
När vi skulle till att fika kom dock några regnstänk och vi satte oss lite i skydd under ett stort träd.
När vi sedan hoppade in i bilen började det regna lite mer och jag var glad att jag satt skyddad i bilen:)
Jag roade mig i bilen med att försöka ta foton genom framrutan.
Det gick sådär eftersom jag hela tiden fick fajtas mot vindrutetorkarna som frenetiskt åkte fram och tillbaka över rutan.
Låter kanske inte så kul men kul DET hade jag och många fniss blev det!


Idag när jag vaknade kände jag mig extremt låg.
Vet inte vad jag ska skylla på men maken tror på att jag har ångest över att börja jobba snart.
Kanske är det så...även om jag trivs med mitt jobb och tycker jag valt rätt yrke...
Kanske är det helt enkelt att det usla vädret är tillbaka!
Jag menar Östergötland har fått mer än sin beskärda del av nederbörd denna sommar!
Till slut vill jag ställa en fråga till er där ute.
Frågan kommer sig av att vi har haft gäster som kom igår och som gav sig hemåt idag...
Jag är person som av många anses uttåtriktad.
Men hur jag än gör så KAN jag bara inte hitta ett enda ämne att prata med en kompis (en barndomskamrat till min sambo, har känt honom i typ 15 år) tjej om.
Jag känner mig så extremt obekväm när de hälsar på och vill helst inte åka och hälsa på hos dem längre.
Jag trodde till en början att det skulle bli bättre när vi känt varandra ett tag, men det är lögn i helvete!
Om min sambo och kompisen försvinner iväg för att titta på fotboll på tv och hon och jag är kvar i samma rum så försöker jag ju vara trevlig och småprata lite.
Hon i sin tur sätter sig och ringer sina kompisar från mobilen eller läser en tidning och typ ignorerar mig.
Jag kan ju inte ge er alla fakta men som ni förstår känner jag mig väldigt olustig till mods och skulle hellre se att hon inte följde med hem till oss eftersom hon uppenbarligen inte vill komma hit!
Är jag överkänslig eller?!
Tips på hur kan hantera denna människa emottages tacksamt!
Kram Annica

18 kommentarer:

Living by Milla sa...

Tackar som frågar..allt bara bra här.:)

Men fyy, vad jobbigt med kompisens tjej. Ja, vad ska man göra..det är inte lätt när hon verkar totalt ointresserad. Ringa i mobilen?! Det gör man väl inte när man är på besök hos någon.Måste ni träffas och umgås allihopa då?

kram
mirakelCamilla

S o F sa...

Oj, det där kändes ju rent ut sagt som ett oförskämt uppförande.

Jag hade nog kanske gjort på ett liknande sätt mot henne då. Kanske tagit fram en bok, tidning, korsord eller annat pyssel och sysselsatt mig själv och så fick hon i så fall själv söka din kontakt om hon ville ha den.
I den bästa av världar så hade man väl frågat henne varför, men jag vet inte om det löser problemet eller bara gör att det blir ännu jobbigare att träffas nästa gång.

Min man o jag hade en kompis som hade en pojkvän som och betedde sig oengagerat varje gång vi träffades, och tyvärr blev det ju så till slut att vi inte umgicks mer. Och det kändes ju också tråkigt eftersom det inte var nåt fel på henne som var vår kompis från början.

Ja, hur sjutton gör man?

Kram!

♥ Fyra årstider sa...

Hej
Skönt att få bada för sig själv, men jobbigt med den där tjejen...hoppas hon inte läser här bara....

Jag brukar kunna prata, men detta låter så otrevligt. Försök att se till att inte vara hemma, så du slipper henne, fast egentligen borde man vara ärlig och fråga.
Kram Lotta

annette sa...

Fy så jobbigt!!
Känner redan själv hur "dåligt" jag skulle må, har råkat ut för liknande händelser. Privat så umgås jag inte med dessa mer, då jag verkligen har försökt på alla sätt och vis att få till en normal kontakt och inte lyckats så har vi ju som människor inget att ge varandra, då gör vi ju varandra bara illa, har försökt att göra likadant men det fungerar inte heller, blir bara värre.
Det bästa vore väl att prata om det även om det är svårt att fråga rakt ut, vad som vore intressant att veta är hur personen är när dom träffar andra!?
Blev ju inte mkt till goda råd det här, men jag skulle inte lägga så mkt energi på personen ifråga, utan passar det inte så kan hon ju vara hemma!!

Bamsekramen!

//annette

annette sa...

Vet Du vad jag tänkte på nu! Gå med "pojkarna" och se fotboll eller annat dom gör även om Du inte är intresserad, sedan får väl "donnan" göra vad hon vill!

Kram //annette

IKT i min vardag sa...

Det är rätt skönt att bada när det regnar...iallafall om det är någorlunda varmt ute ;-)
Jag har också lite ångest inför jobbstarten...även om jag gillar jobbet.

Men du vilken otrevlig kvinna. Det hade jag inte fixat i längden. Förstår verkligen hur olustigt det blir, och pinsamt.
Jag tyckte du fick ett bra svar av s o f, gör likadant. Sätt dig och blogga!;-)

Katta sa...

Hallå Annika! Tråkigt med allt regn hos er. Vad mycket fina bilder du tagit sen jag var in här sist.Ska försöka anta utmaningen nån gång framöver om det är OK. Jag förstår dej att det känns knepigt med den tjejen, kanske hon är extremt osäker på sig själv inför folk hon inte känner väldigt väl så hon måste tröstringa sina vanliga kompisar. Fast jag tycker personligen det låter väldigt asocialt (och oförskämt)att inte vara där man är med dem man är med.Ha det så bra, kram Katta

Katta sa...

Ha ha, jag glömde fråga renarna om deras namn men det var säkert dom. Kram

Levindas Värld sa...

Va mysigt med egen badplats för en stund :)

Här är det också regnigt och grått, man känner sig jättetrött och seg...

Vilket jobbigt dilemma du har där med den där tjejen...om jag hade några bra tips skulle du få dem men det känns alldeles tomt just nu...

Hoppas att du får några tips av andra pesoner som gör att situationen lättar.

Ja visst är det väl sött med trådrullar med spets på :)

Och hallon är ju mumsigt!!

Kram

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Hej och OJ! Ja, den där situationen känner jag så igen! Har varit i ganska exakt samma dilemma. Efter tre år vägrade jag gå med på det mer. Svårt att prata om man inte får feed tillbaka. Typ: -Hur går det med din utbildning? Är det spännande? Svar: -Ja.
Det blir lite platt...
Förstående make har jag, ¨å de är ej inbjudna hit mer!Maken backar upp mej där med att förstå! //Linda

Sara sa...

Hejsan
Jag känner igen problemet. Vi har kompisar där jag och min man kan prata och skoja massor med mannen men hans fru (vi har känt varandra i 15 år) är så tråkig. Bjuder inte till något, man får dra ur henne orden, väldigt frustrerande. Hon verkar mest tycka att det är jobbigt att träffas.
Kram Sara

Malin sa...

Vilken härlig bild på badbryggan!!!
Tråkigt med regn dock...

Ofelias Hus sa...

Om jag hade varit du så skulle jag ha ignorerat henne på samma sätt som hon gör med dig. Läsa en tidning eller helt enkelt inte följa med hem till dom.
Kanske din man kan umgås med sin kompis själv?
Ja, jag vet inte, det är svårt att råda...
Att du känner dig låg kanske beror på vädret, jag brukar få huvudvärk när det regnar och då känner jag mig också allmänt låg.
Kram
Anette

Anonym sa...

Hej!

Tack för dina fina ord och kul att du gillade vår bröllopsberättelse.

Så som du har det med denna personen har jag det med min svärmor plus att min svärmor avger hemskt beska kommentarer emellanåt.

Mitt råd är att var artig men lägg ingen energi på det, om hon nu vill ringa, läsa osv, gå och gör saker och om hon vill prata så prata men känn dig inte olustig. Hon kommer till ert hem. Passar det inte låt henne sitta där med sin mobil, gör du dina saker. Om nån frågar kan du ju bara säga tt du försökt men hon är inte intresserad. Jag menar om du försöker för mycket blir du bara sårad och mer obekväm.
Jisses, vad jag svamlar här. men jag hoppas att du förstår vad det är jag försöker säga.
Kram Bodil.

Cilla sa...

Hej!

Tack för inlägget på sidan. Vilken tråkig tjej, rena tonårsfasonen att sätta sig med mobilen. Bläää!

Kram Cilla

Mjuka sa...

Låter ju hur jobbigt som helst med kompisens tjej! Vad jag inte förstår hur man kan sitta och prata i mobil när man är hos en annan. Snacka om att va som en odräglig tonåring. Min dotter som är 13 kan göra så, men då får hon tillsägelse. Skit i henne!! Man skall bara umgås med folk som får en att må bra
kramar m

Vecka - Vecka sa...

Låter ju verkligen jobbigt det där.. Har inte själv råkat ut för samma. Inte riktigt. Har "blivit ensam" med min mans bästa väns nya finska flickvän en gång. Killarna var ute och grillade. Och min finska är nu inte den bästa. Var iallafall inte den dagen.. Det var lite pinsamt. Speciellt som hans ex är en av mina bästa vänner, och vi alltid brukade umgås alla tillsammans tidigare, så det var lite stelt.. Men tror nog att vi kan bli helt goda vänner, bara jag kan prata finska de gånger jag träffar henne..

Kram,Lotta

Malin sa...

Hej!
Tråkigt med kompisens tjej!! Jag tycker nog du bara ska ignorera det, det är ju hon som tydligen har problem som tar fram telefon och ringer, fy vad oförskämt! Men det kanske beror på att hon också känner att det är svårt att hitta saker att prata om, hon kanske är jätteblyg, nu gissar jag bara. Antingen kan du väl hänga på killarna och titta på fotboll eller be din sambo att inte lämna er ensam när dom är där, eller be din sambo träffa killkompisen själv. Tänk bara på att hennes beteende inte har med dig att göra.
Hoppas det löser sig på något sätt!
Förstår att du less på allt regnet! Här har vi inte haft så mycket regn - tyvärr - jag gillar regn =)
Ha en bra dag!
Kram Malin